3/02/2010

Ägglossningstester

Vanligaste frågorna och svaren längst ner på sidan!!

Att testa med ägglossningstester var för oss en bra sak. Efter att ha försökt i 7 mån så började man bli lite trött så att man "måste" varannan kväll för att få till en bebis. Efter att ha köpt tester insåg vi att man "måste" bara 1-2 kvällar/månad, resterande tid kunde man "humpa" när man kände för det och känna glädje istället för tvång.


Vad bör man tänka på när man ska testa?
1. Drick inte massor innan du ska testa, man späder då ut hormonet så man kanske inte får rättvisande svar.
2. Testa samma tid varje dag.

Vissa får 2 streck hela cykeln medan andra aldrig får 2 streck mer än samma dag som testet visar positivt.
Fast man får 2 streck betyder det ingalunda att man har ägglossning. Det är först när teststrecket är lika starkt eller starkare än kontrollstrecket som man har ägglossning. Får man positivt ägglossningstest 2 dagar i följd så är man även fruktsam dessa 2 dagar. Det är nu det ska till.

Jag har själv bara positivt en enda dag och nu har jag lärt mig att jag har ägglossning samma kväll. Här nedan kommer jag bygga på med bilder på mina egna ägglossningstester allt eftersom cykeln rullar på. Jag fick barn 2007-07-31 senast och just nu velar vi hur vi ska göra med preventivmedel, så just nu använder vi ältester i preventivt syfte faktiskt!
Har du stegring en dag har du ägglossning inom 12-24 timmar senare, har du stegring två dagar så har du ägglossning inom 24-48 timmar efter första positiva stickan.

Viktigt!
Min personliga erfarenhet och en sak som jag har tipsat andra om är att om man inte får utslag någonsin på ägglossningstesterna - byt testtid! Om jag testar på morgonen så kan jag får negativt, på lunchen får jag positivt medan jag på eftermiddagen får negativt igen! Vissa har extremt kort stegring och kan alltså missa stegringen om man testar vid "fel" tid. Om dagarna går och man inte får stegring fast man kanske känner av ägglossningen eller tycker att man borde ha fått ägglossning - t ex mensen kommer, så kan man göra en tidsbestämning. Man gör under en period, 3 tester om dagen. Visst kostar det tester, men det finns billiga tester som är minst lika bra som de dyra, vilket gör att kostnaden inte behöver bli särskilt stor - min personliga åsikt och erfarenhet är att t ex Billiga Tester eller Testlagrets tester är lika effektiva som Clear Blues extremt dyra.
Man gör då som så att man testar en gång på morgonen, säg vid 7-8 tiden, en gång vid lunch och en gång vid 17-tiden ungefär. Vid något av dessa tillfällen kommer man få stegring, det har skett alla de gånger jag har tipsat om att byta testtider i alla fall.
När jag började med tester i januari 2003, så stod det på beskrivningen att man skulle testa mellan 10-20 på dagen, det var då man säkrast skulle träffa en utsöndring av hormonet. Ett tag senare tog man bort denna instruktionsdetalj och sedan dess har felmarginalerna ökat otroligt! De som aldrig får utslag är många gånger fler än innan. När de sedan har börjat testa inom tiderna har de så fått bättre resultat. Jag säger inte att man absolut inte kan få utslag dygnet runt, men man har större chans att få bra resultat om man testar inom "ramarna".

Observera att testerna kan vara lite "tunna" i färgerna när de har legat på tork några dagar..

Här fick jag känningar 19½ timma efter testet på dag 14.

------------------------------------------------------------------------

Här hade jag solklar stegring på dag 13,
känningar samma kväll/natt och luthealfasen
var här 13 dagar.

------------------------------------------------------------------------

Nu verkar det som att kroppen har ändrat igen,
nu har jag utslag 2 dagar men ägglossning dag 2,
i det här fallet dag 13... så var inte säker på att du känner
din kropp efter en graviditet ;)

------------------------------------------------------------------------

Här missade jag stegring så totalt!
Men jag misstänker ändå stegring på dag 13,
med tanke på hur jag kände på dag 14.


------------------------------------------------------------------------

Här missade jag stegringen på dag 13, den kom nog mycket senare än vad jag är van vid (ändrat sig igen efter sista barnet antagligen)
Jag hade äl på dag 14 här (starka känningar)
Sekret dag 10-15 (om det är av intresse ;))
Nu ska ingen få för sig att vi försöker få nytt barn - oh nej - vi kör på detta sättet just för att UNDVIKA fler barn, iallafall tills nödvändiga åtgärder är vidtagna =)

------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------

Alla frågor från Familjeliv.se, svaren är det jag har lärt mig om ältest och mina erfarenheter.

Det sägs ju att ett ältest kan visa positivt utslag på en graviditet?
Ältest kan ge utslag på ägglossning, graviditet och även på mens, de närmaste dagarna innan. Detta pga att testet är känsligt på de flesta sorters hormoner som förekommer som t ex, progesteron, Luteiniserande hormon, och hCG. Får man ett positivt ältest dagarna runt beräknad mens måste man ta ett gravidtest också för säkerhets skull.
Personligen har jag aldrig fått ett positivt ältest innan jag har fått ett positivt gravtest. Ältesten och gravtesten är lika känsliga och således ska teoretiskt inte det ena ge utslag före det andra.

Jag testade med äl test igår vid kl 13 då var det neg sen testade jag kl 18 igen då var det positivt. Saken är den att min man kommer hem ikväll, är det för sent då?
Nej det är det inte. Ältesten ger utslag 12-48 timmar innan ägget släpper, beroende på hur lång utsöndring man har av hormonet, sedan lever ju ägget ytterligare 12-24 timmar.

Jag undrar om det kan visa på ett ÄL-test att man har LH stegning fast man inte har ÄL? Det visade en glad gubbe igår så då hade vi sex. Men kan det ändå vara så att jag inte har ägglossning eller kan man lita på testen?
Nej, man kan inte vara helt säker på att det blir ägglossning av en stegring, stegringen visar bara att alla hormoner finns där de ska och att kroppen har gjort allt förarbete för en ägglossning. Testen visar alltså inte att ägget släpper.

Dum fråga antagligen. Men jag har läst så mycket om att är man gravid så blir strecket på äl-testen jättestarka! Jag fick ett ganska svagt streck på testlagrets grav-test och gjorde flera såna, alla likadana. Så då gjorde jag ett äl-test men det var inte alls starkt....är jag inte gravid då? Någon som vet?
Använd graviditetstest till graviditet och ältest till ägglossning - punkt slut, och ja, det var en ganska dum fråga.

Kan jag göra ett gravtest samtidigt som ägglossningen skulle ha varit eller kan den ge utslag på testet..?
På ältest kan man se graviditet, ägglossning och stegring dagarna innan mens.
På gravtest kan man bara se graviditet.
Om du testar med både ältest och gravtest och får streck på gravtestet och kanske ältestet så är du gravid. Är det bara utslag på ältestet så är det ägglossning.

Är det så att om äl test är neg 1 vecka före bim är jag då inte gravid??
De gånger ältest HAR gett utslag för graviditet hos mig (1 av 4) så har jag fått utslag runt BIM, absolut inte 1 vecka innan.
Ägget fäster ju inte ens förrän 7-4 dagar innan mensen beräknas och så ska ju hormoner komma igång och produceras och ältestet reagerar oftast senare än gravtest...
Ältest är ältest, gravtest använder man när man testar graviditet, eftersom ältesten även ger utslag på mens.

Fler frågor och svar kommer....

213 kommentarer:

1 – 200 av 213   Nyare›   Senaste»
Anonym sa...

Hej! Jag tänkte bara höra om du har provat gjort ägglossningstest några dagar efter ägglossning, och vad testen i så fall visade? Visar de lika starkt efter ägglossning som innan?

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Nej, testerna blir ganska omgående svaga eller helt blanka, efter ägglossningen.

Anonym sa...

tack för en jätte jätte hjälpsam sida! jag är så glad över att jag hittade den så du anar inte! tusen kramar!

Anonym sa...

en fråga, jag tog testet klockan 14 idag och fick jättestarkt utslag. nu ikväll vid 22 är det jättesvagt utslag. vad innebär detta? att det är onödigt att ha sex nu på kvällen eller? missade vi det?

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Det innebär bara att du antagligen bara utsöndrar hormon en stund varje dag, ha sex de dagar du har utslag + 1 dag till så har ni gjort vad ni kan.

Jag har t ex utslag mellan 11.30-13.30 vanligtvis, och nästan helt blanka tester resten av dagen. Jag har oftast ägglossning på kvällen den dagen jag har haft utslag.

Linda sa...

Hej!

Du har nästan alltid kloka kommentarer, både i din blogg och på fl, så jag blev glad när jag såg att det är du som står bakom den här bloggen! :)

Måste bara fråga en sak, är det som det ska om test-strecken på äl-test vinglar lite fram och tillbaka i styrka? Inte positivt, utan klart negativt, men styrkan är ojämn från dag till dag. Min cykel är rätt regelbunden, jag får alltid (de månader jag testat) utslag kring dag 14, dag 14 för mig är i morgon, började testa för fyra dagar sen, och då var teststrecket starkare än idag. Men det kanske inte spelar någon roll, ägglossningen kan ändå komma i morgon, som den brukar?

Förlåt, långt, men jag hittade inte svar någon annanstans.

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Styrkan på strecket kan variera från dag till dag allt beroende på vätskebalansen i kroppen t ex...

Jag har råkat ut för ett par gånger att strecket helt har försvunnit ett par dagar innan stegringen.

Skulle väl tro att du har fått svar på din fråga ändå ;)

Linda sa...

Tack! Just varför det kan vara så har jag inte hittat, men nu vet jag. :) Jag fick utslag senare än normalt, däremot höll det i sig i fyra dagar, lika tokpositivt alla dagar. Och ja, jag vet att man inte "ska" fortsätta testa efter positivt resultat, men jag blev ju nyfiken. :)

Anonym sa...

Hej jag har haft en sk. kemisk graviditet. Dvs BIM-5 hade jag starka gravsyptom (har två barn sedan tidigare) och fick plus på CB digital. Trots detta glädjande besked kände jag mig misstänksam eftersom brösten åkte tillbaka, illamåendet avtog och tandköttet slutade vara irrterande samt att jag inte alls var trött. En dryg vecka senare tog jag ett nytt gravtest och fick neg (alltså kring BIM). Negativt. Chockade gjorde vi miljaner tester till (neg) och nu blodprov som var neg. Alltså antar jag att det var en tidig testning som visade att ägget snuddat. PJUH! Långt inlägg. Hur som helst. Ingen grav, och jag vill bara få min mens som är 4 dagar sen. testar ändå grav varje morgon men vet att det är neg. Tog däremot ett ÄLtest idag och fick utslag. blev så glad eftersom jag tolkar att min mens kommer om någon/några dagar.

Vad tror du?

Anonym sa...

Hej! Jag bor utomlands (Australien) och forsoker fa barn med min man. Men jag ar SA forvirrad. Jag har namnligen fatt utslag pa mina AL-stickor (samma som du anvander) VARJE morgon i typ 13 dagar? Bada strecken ar jatte tydliga!.. men nar jag testar pa eftermiddagen sa ar det bara ett tydligt streck och ett svagt... fattar inte? Ska jag inte alltsa kunna lita pa mina morgon-stickor...? Hm... Ps jag testade negativt pa graviditets test igar (som var dag 17 efter senaste mens). Jag har oregelbunden mens pa ca 35-39 dagar. Vore OERHORT tacksam for svar! Fattar ingenting och kan ej sluta tanka pa det. Vi har forsokt i tre manader :((

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Om jag vore du skulle jag testa 3 ggr om dagen 8 - 12 - 16 och se VAR du får störst skillnad.

Du kanske är en sådan där som har kraftig utsöndring tidigt på morgonen oavsett var i cykeln du är.

Så båda strecken är minst lika starka?

Du borde ha ägglossning på dag 19-27 någonstans. Börja inte testa före dag 15 för det är bara bortkastat med tester. Sedan är inte 4 dagars skillnad direkt oregelbunden. Om du har en cykel på 21-47 dagar t ex så har du oregelbunden. Däremot har du ganska lång cykel men inte på något sätt onormal.

Graviditetstest gör du tidigast på dag 33 i cykeln...

Vill du fråga mer kan du antingen skriva här eller maila till teskedsmamma@hotmail.com

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Kanske ska tillägga att du testar 3 ggr/dag en eller två perioder för att bli säker, inte alltid ;)

Anonym sa...

Tack for ditt snabba svar :)!!! Okej, ja da ska jag gora sa. Testa tre ggr per dag! Later som en bra ide. Ja, bada strecken ar exakt lika starka. Och de ar jattestarka. Test strecket ar oftast starkare an kontrollstrecket (pa morgonen alltsa...)Men jag ska prova att kolla lite andra tider pa dagen ocksa for att vara pa den sakra sidan! :)

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

När du testar 3 ggr/dag är det viktigt att du är onsekvent och hela tiden testar samma tid, annars får du inget bra resultat...

Anonym sa...

Okej,det ska jag tanka pa! Tusen tack!! Kanns battre nu! :) Man vill liksom inte dela det med andra nar man forsoker i hemlighet sa att saga ;)Nu haller vi tummarna for att det funkar! Idag ar det dag 25... vi har "kramats" hela veckan!! ;)

Anonym sa...

Hej
jag gjorde äl-test och det visade att jag hade äl den 12/10. i dag 29/10 och ingen mens, gjorde gravtest den 27/10 och var negativ. är det vanlig att kvinnan får mens efter mer än 16 efter äl

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Det är fullständigt normalt. De flesta har en luthealfas som ligger mellan 12-16 dagar och den behöver inte vara lika lång alla cykler heller.

Att det går fler dagar är inte heller onormalt.

Att man har stegring på stickorna betyder ingalunda att man HAR ägglossning, bara att alla förutsättningar för det finns...

Det är så min minsta kille finns till, allting (stickor och äl-smärtor) sa att jag hade ägglossning och ett par dagar senare slutade vi med kondomer, men det visade sig att en vecka efter förmodad ägglossning så hade jag ägglossning på riktigt....

Anonym sa...

tach så mycket för din svar
om jag inte får mens några dagar till, ska jag göra om gravtest?

Anonym sa...

tack

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Har inget hänt till nästa helg så är det kanske motiverat att gravtesta en gång till....

Anonym sa...

Hej igen! Jag skrev for ett litet tag sedan har.. (ngr rader upp pa den har sidan) Du tipsade mig att testa tre ggr per dag for att fa lite mer klarhet i nar min agglossning sker (eftersom jag fatt utslag sa manga dagar i rad)Du radde mig aven att ej ta garviditetstest tidigare an dag 33 (vilket ar IDAG!!) Och jag har nyss testat med ett ClearBlue test (digitalt).., och det star "Pregnant 1-2" !!!! :) Fast...kan jag lita pa detta?? Jag kanner ingenting?? Vagar inte bli glad annu eftersom jag testat sa pass "tidigt" (min mens var forvantad dag 35-39) Ar det mojligt att stickan visar fel?

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Grattis!!!

Jodå, visst kan du lita på ett gravtest! Risken för missfall är inte högre bara för att du vet. Merparten av alla graviditeter går ju faktiskt bra och det finns ingenting du kan göra för att varken undvika eller framkalla missfall (normalt sett, om du inte är tung narkotikamissbrukare t ex) Så gläd dig åt din graviditet!

Du är så pass tidig att det är därför du inte känner nåt, i alla mina 7 graviditeter har jag bara känt av 2 graviditeter så pass tidigt, de flesta börjar känna runt vecka 6-7, alltså 1-2 veckor efter beräknad mens.

Att stickan visar fel är snudd på omöjligt, men det har förekommit. Däremot ska inte 2 stickor visa fel och om du funkar som alla andra kvinnor ;) så kommer du testa igen.
De gånger jag har testat tidigt (2-4 dagar innan beräknad mens) har jag alltid fått rätt resultat på stickan, har det t ex kommit ett svagt streck så har jag alltid varit gravid.

Vill du ställa mer frågor så kan du maila på teskedsmamman@hotmail.com så blir det enklare än genom bloggen :)

Anonym sa...

Hej!

Du verkar ha bra information här... Undrar om du kan hjälpa mig lite...

Tog äl test förra fredagen som direkt gav starkt utslag. Fortsatte att testa hela helgen och måndag och det fortsatte med samma resultat. Tog ett äl test på nytt på torsdag (igår) och även det blev lika starkt som kontroll. Förra helgen hade jag genomskinliga, glatta flytningar men först igår var det trådiga, dock klumpiga och ej genomskinliga utan vita. Har haft molvärk (magen stramar) i en vecka. Kan ägglossningen ha varit på gång en hel vecka? Eller släpper inte ägget? Är det vanligt för alla kvinnor att det händer nu och då? Har förstått att man kan ha det så om man har pco... Har två barn från tidigare och har blivit gravid på första försöket med båda.Kan man få pco "bara sådär"? Testade neg idag med grav.test. Bara för att utesluta det...

Vad tror du? Kan jag ha fått måndagsstickor eller är det ägglossningen som spökar och loppet är kört den här gången?

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Förlåt för mitt sena svar, men jag har försökt få tag i lite information om det här...
Det enda jag har fått helt klart för mig är att shit happens ibland...

Ägglossningsflytningar kan man ha i flera dagar innan själva ägglossningen, ibland märker man dem ibland inte. Däremot så brukar de försvinna inom 1-2 dygn efter ägglossningen.

Jag har märkt under mina år i "branschen" att kvinnor upplever störningar i cykeln just under de 4 sista månaderna av året, kan vara mörkret som stör men även stress t ex. Men som sagt, aug-dec är det många som har cykler som strular...

Det var antagligen så jag blev gravid med min minsta, vi hade äl-stickor som preventivmedel, jag fick stegring, hade ont som vanligt och stegringen försvann på stickan.... 9 dagar senare hade jag lite konstig känsla i magen och tog ett ältest som var väldigt positivt, men då var det för sent redan ;)

hoslewells sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hej

Ville bara berätta följande: Lh utslag konstant i flera veckor som någon berättade om här är ett tecken på att man kan lida av hormonstörningen PCOS. Detta är bra att veta då man i så fall kan ha svårt att bli gravid utan adekvat behandling för sin PCOS. Läkare här i Sverige är ibland dåliga på att diagnosticera problemet, då flera av dem går på gamla kriterier, som att man t.ex. skall vara överviktig och ha utebliven mens och gärna grav hirsutism. Det är dock i första hand ägglossningsstörningen i sig som idag är kriterium nog för PCOS, med de typiska förhöjda nivåerna av LH hormoner och androgener, och förekomsten av ovanligt många folliklar på äggstocksultraljudet (alltså krävs hormontester!). Oftast är grundproblemet ett pre-diabetiskt tillstånd kallat "insulinresistens", det är det som tros orsaka den hormonella störningen, och får man bukt med det brukar man bli av med merparten av den hormonella obalansen (=bli fertil igen!). Det går även att behandla bara den hormonella störningen (med ägglossningssfrämjande mediciner som Clomid) och lyckas bli gravid. Tänkte att denna info kunde vara nyttig att ha på den här sajten, så att fler PCO:are slipper famla i mörker kring sin infertilitet såsom jag själv gjort i många år!
/Cassandra

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Jättebra Cassandra! Tack för inlägget!!! :)

Anonym sa...

Hej,
Har en fråga som jag hoppas du kan hjälpa mig med.
Har haft p-spruta i många år men fick tillbaka min mens i december 2011. Har nu i januari fått den en andra gång, punktligt. Men denna gången har jag haft ganska långdragna bruna flytningar efteråt med lite blod i.
Testade igår 16/1 med ägglossningssticka och det gav positivt utslag, så även idag. Har trott att min ägglossning inte ska vara förrän den 20/1 egentligen.
Kan detta betyda att jag har en så mycket tidigare ägglossning denna månaden eller är det något annat som spökar...för inte kan man ha sådan tur att man kan vara gravid:)

Hej så länge!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

När man slutar med preventivmedel skall man inte förutsätta att cyklarna blir helt regelbundna direkt.

3-4 dagars skillnad i ägglossningen är ingen större skillnad egentligen när det är så snart inpå preventivmedelsslut.

Om du är gravid borde du ha varit det förra mensen redan, så jag gissar på tidigare ägglossning, men fortsätter det att vara stegring så kan du så klart testa med gravtest.

Lycka till!

Anonym sa...

Tack så väldigt mycket för en informativ sida!

Emma sa...

Hej! Vilken bra sida det här var :)
Jag har en fråga, jag har testat med billiga ältest tidigare månader och utifrån de resultaten väntade jag mig äl ca 25/1. Testar denna månad med cb digitalt ältest och fick glad gubbe idag. Dock var strecket inuti hylsan inte alls lika starkt som kontrollstrecket. Kan det ha varit en felaktig glad gubbe? Eller fungerar strecken på de digitala testerna inte likadant som på de billiga stickorna?
Tacksam för svar :) / Emma

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Emma:
Jajja, inte öppna digitala test och titta ;)
Nej, de digitala stripparna fungerar inte på samma sätt. Där är styrka och färg på strecket irrelevant, det är vad fönstret säger som man ska gå på.

Lycka till!

Anonym sa...

Hej. Jag testade inatt kl.00.00 och fick utslag på clearblues ägglossningstest. Har testat 4 ggr till idag på dagen och det visar negativt, dock har jag äggviteliknande flytningar som är elastiska som de säger att man ska ha. Min man kommer hem inatt så det innebär att det har gått nästan 24 timmar sen positivt test. Är det för sent att ha samlag? Tacksam för svar :)

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Nope, Man har ägglossning 12-48 timmar efter positivt ältest. Har man positivt en dag så är det 12-24 timmar till ägglossning efter testet. Har man positivt 2 dagar på raken så är det 24-48 timmar som gäller.
Ägget är mottagligt 12-24 timmar efter ägglossningen, så på mannen ikväll och imorgon för säkerhets skull ;)

:) sa...

Tack så mycket :) bara att hoppas då.

Anonym sa...

Hej! Mkt bra sida med väldigt bra information:) tack så mkt för det..:)

Jag har en fråga.. Jag testar med ÄL-test. o enligt min ägglossningskalender så ska jag ha ÄL i helgen, men jag började testa redan i måndags..
I måndags så var strecken lika starka, vilket borde betyda att jag har ÄL inom de närmsta dagarna, på tisdagen hade jag ett jättestarkt positivt streck o samma sak på onsdagen..Har jag ÄL från 24-48 tim från Måndagen eller? Har aldrig varit med om att det visar positivt 3 dagar i rad..

O vi hade då sex nu i söndags o sen ska vi väl försöka "få till det" ikväll - är det för tidigt resp. försent?

Vi jobbar väldigt om´vart annnat, så vi försöker planera in så mkt sex som möjligt när vi kan..:P

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Just hur det är med positiva streck 3 dagar i rad vet jag faktiskt inte hur det funkar.
Om man tänker på att de som har stegring 1 dag, har ägglossning vanligtvis 12-24 timmar efter positivt test, jag har själv stegring 1 dag och har alltid ägglossning på kvällen samma dag jag får stegring.

De som har 2 dagar har ägglossning 24-48 timmar senare.
Då borde det logiskt vara så att om man har stegring 3 dagar så borde man ha ägglossning 48-72 timmar senare... men nu spekulerar jag bara.

Det är väl inte helt optimalt ni har fått till det men det är ju definitivt inte kört i alla fall...

Lycka till!

Anonym sa...

Hej.

Har tidigare ca 2 veckor sen haft positiv ägglossningstest på clearblues Äl test och vi körde på som bara den då, fast min man fick ingen utlösning. det bara låste sig för honom. :( Nu köpte jag test igen för att bara testa då min mens är väldigt oregelbunden och fick ett starkt rött streck som var starkare än kontrollstrecket. innebär det att jag har ägglossning är andra gången nu innan mens? Mensen kommer inte föränn om 3 veckor.

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Sådant här är jättesvårt.... Ägglossning har man normalt 12-16 dagar innan mens, oavsett hur oregelbunden mens du har. Det är tiden mellan mensen tar slut och ägglossningen inträffar som brukar vara variabeln i perioden.

Ta ett gravtest för säkerhets skull imorgon, och får du ett negativt test så kör ni på för fullt (eller ja, det kan ni göra ändå ;)) Ett tips är att inte tala om för din man att du har ägglossning, jag har erfarit från andra par att det går lättare för mannen då. Prestationen blir för stor....

Lycka till och meddela gärna hur det går! :)

Anonym sa...

Åh tac. ska verkligen köra på imorn.. fick förresten en glad gubbepå clearblues ägglossningstest också.. så det är antingen eller. :) Hoppas hoppas hoppas. Tack så mycket för ditt snabba svar. :)

Anonym sa...

Hej! Jag är lite konfunderad. Använder sedan flera månader CB:s "glad gubbe"-tester. Eftersom de är ganska dyra har jag nu även köpt test-lagrets billigare variant. Igår fick jag en glad gubbe (hade tänkt att på samma gång testa med testlagrets för att jämföra men av olika anledningar blev det inte så). Idag fick jag ingen glad gubbe på CB:s test, däremot utslag på testlagrets... Hur kan det komma sig? Är intresserad av att veta om ÄL sker inom 12-24 eller 24-48 tim.

Tack för bra info & på förhand!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Varför det blir så får du vända dig till tillverkarna.

Ang om äl sker inom 24 eller 48 timmar beror helt på hur många dagar du har stegring, texten ovan säger:
Har du stegring en dag har du ägglossning inom 12-24 timmar senare, har du stegring två dagar så har du ägglossning inom 24-48 timmar efter första positiva stickan.

Men det gäller så klart bara om du testar med likadana test och på ungefär samma tid. Att utgå från 2 olika sorters test går inte att få nåt vettigt ifrån, tyvärr.

Anna-Panna sa...

Hej!
Jag har precis beställt mina första Äl stickor! Behöver hjälp!

I februari fick jag missfall i 6+3 ;( sedan dess har min mens förändrats. Tidigare fick jag mens runt 37é dagen, nu kommer den på dag 31-32. Fick senast min mens i söndags 15/4. Hade tydlig älsekret den 29/3, alltså dag 15 i cyklen... myste en hel del den kvällen och nästföljande 3 dagar.

Jag vill ju så gärna bli gravid igen! har därför idag köpt ÄLstickor (21st). Vilken dag tror du att jag bör börja testa? Hör till saken att jag nu efter missfallet är Livrädd att de kommer visa att jag inta har någon ÄL..löjligt jag vet men så e det.

Tacksam för svar.
Mvh Anna

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej Anna!

Med så pass regelbunden cykel så tror jag inte du behöver oroa dig :)

När jag testade så hade jag 26-30 dagar i cykeln och jag började alltid testa på dag 10. Jag skulle tro att senast dag 13 för att få ett par "kontrollstickor" innan ev stegring är ett bra utgångsläge.

Lycka till!

Anonym sa...

Hej!

Jättebra info du har här! :)
Som lite oerfaren när det gäller ägglossningstests har jag en fråga! Jag har en cyklus som är 27-29 dagar och började den här månaden att testa med ägglossningstests. Jag började dag tio och både dag 10 och dag 11 fanns det ingen antydan till streck. När jag testade dag 12 vid samma tid, alltså kl 18, fick jag ett starkt och tydligt streck. Vi hade sex samma kväll. Dagen efter, alltså dag 13, testade jag kl 18 och fick ett svagt streck, som hag tolkade som negativt. Vi hade bara sex dag 12 iom att min man åkte iväg på resa. Min fundering är om vi sexade rätt kväll? Eller om ägglossningen egentligen hände dag 13 eller dag 14? Dag 14 som är idag fick jag inget streck alls. Tycker det är svårt att förstå när jag egentligen har ägglossning..
Hälsningar Linni

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Du har som jag, du har bara stegring en dag i månaden, och ni fick (utifrån mina erfarenheter) till det helt rätt!

Stegring 1 dag ger ägglossning med trolig säkerhet, samma kväll/natt... så helt optimalt så hade ni haft sex dagen innan och dagen efter också, men med en träff bara så placerade ni den helt perfekt.

När jag har blivit gravid med alla mina så har det skett samma kväll som jag har fått stegring....
Lycka till!

Anonym sa...

Tack så mycket för ditt snabba svar!:)
/Linni

Maria sa...

Hej!
Jag fick ett tidigt missfall för drygt två månader sedan och har inte fått min mens sedan dess.

Däremot har jag nu haft positivt utslag på äl-testerna i knappt två veckor. Vet inte exakt hur länge eftersom det var "glad gubbe" redan första dagen jag kollade, och sedan dess har den inte försvunnit...

Har hört att det kan vara symptom på PCO. Men jag kunde ju uppenbarligen bli gravid för ett par månader sedan...kan missfallet ha lett till en hormonstörning typ PCO?

Stort tack för informationen!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Har du kollat med graviditetstest? Det kan ju vara så att du har blivit gravid under tiden igen. Mensen kommer ju efter ägglossningen och blir man gravid så får man ju ingen mens.

Om du inte är gravid och inte får utslag på graviditetstestet pga missfallet så vet jag faktiskt inte...

Nej, missfallet kan inte ge dig PCOs om du inte har haft det innen Eller ja, jag är väldigt säker på det... det är ingen sjukdom man förvärvar.

Maria sa...

Nej inte gravid tyvärr, testade imorse. Dock symptom som ömma bröst. Ringer nog gyn idag för det här kan man grubbla sig tokig över... Stort tack för att du tog dig tid!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Bra beslut :) Lycka till!

Anonym sa...

Hej! Hade sex i fredagskväll och fick glad gubbe på mitt ägglossningstest idag måndag. Vet inte hur länge jag haft lh stegring eftersom jag tog första Stickan idag. Kan jag bli gravid efter fredagens mys tror du eller var det för tidigt? Min man är bortrest nu så det blir inget mer denna period.
Hälsningar Johanna

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej!
Chansen finns att du kan bli gravid, det bästa är kanske att inte hoppas på det, men som sagt, chansen finns...

Om du hade stegring på söndagen också, gör ju att chanserna ökar. men om man räknar utifrån måndagens sticka så inträffar äl någon gång mån-ons och ju längre bort, ju mindre chans.

Lycka till!

Maria sa...

Hej igen! Skrev den 22 april om att jag fick utslag på äl-stickorna varje dag i nästan två veckor. Tänkte bara berätta, om någon annan har samma "problem", att jag är gravid och alla de glada gubbarna berodde på det.

/Maria

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

GRATTIS!!!!!!!!!!!

Jag misstänkte det och gav dig tipset att testa :) Håller tummarna att allt går som det ska det här gången!!!!!

Anonym sa...

Hej!
Superbra info!
Jag fick utslag på stickan dag 12 och 13. Dag 14 bara ett scagt streck, alltså negativt resultat, men dag 14 fick jag ryggont på höger sida och ont i magen på höger sida. Betyder det att min ägglossningen är dag 14? Sex hade vi dag 11 och 14, det va kanske inte optimalt? Det var inte möjligt med sex andra dagar tyvärr:/
/Linnea

Anonym sa...

Hej. Du är så kunnig och ger så bra svar så jag vänder mig nu till dig:
jag har nu använt ältester under snart 2 års tid och inget händer.
Jag känner den där molvärken, testerna blir positiva men , nej ingen graviditet.
Det jag börjat fundera på nu är om vi förlitar oss så på testerna att vi faktiskt slutar ha sex förtidigt? Att Äl inte alls inträffar när den sas BORDE bara för att testerna säger si eller så?
Så här var min senaste cykel:
mensdag 1: 13 april.
Dag 13:(25 april) stark molvärk hela dagen samt starkt streck men inte riktigt lika starkt som kontrollstreck på älstickan.SEX. Dag 17+18(29-30 april): Teststreck mycket starkare än kontrolstreck på ältest. inga andra känningar. SEX: 27 april-1 maj. 2- 6 maj större lustkänslor(?) men pga magsjuka i huset inget sex.
Sex 6 maj och där började jag även få vit flytning!
Migränliknade huvudvärk 3:e samt 8-9 maj.
Kan det vara så att äl faktiskt inträffade under de dagar vi sas inte sexade där mellan 2-6 maj? enligt appen så skulle äl vara ca 1 maj...
Allt gott till dig.
Vänligen Åsa

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Linnéa:
Helt optimalt var det inte, men ni har ändå en god chans att få till det! Jag brukar tipsa om sex de dagar man har stegring+en dag till... Jag har blivit gravid alla gånger på enbart sex en gång, samma dag som utslaget.

Det du känner av kan vara svårt att säga vad det är, helt klart ägglossningen, men om det är innan, under tiden eller efter är svårt att säga eftersom det är individuellt. Men om jag får gissa så skulle jag säga att du har ägglossning dag 14.

Lycka till!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Åsa:
Det är JÄTTESVÅRT att komma med nåt vettigt svar, men om jag som ickeläkare eller expert skulle tipsa så skulle jag nog säga att ni har träffat det hela bra... men att lägga på ett par dagar till på sexet skadar kanske inte...

Eftersom det har gått så lång tid så skulle jag nog råda er till att ta kontakt med sjukvården. Det kan vara så att du helt enkelt behöver hjälp med att få till ägglossningen. Du har ju helt klart en hormoncykel som funkar, men du kan aldrig garantera en ägglossning med tester, det måste man kontrollera med ultraljud för att se att blåsan har spruckit och släppt ägget.

Lycka till!!!

biffan sa...

så här då. teststrecket jag tog igår på dag 11 var svagt, idag på dag 12 ännu svagare. Betyder det något? Är det kört denna månad?
Förut har jag fått positivt på dag 14, men teststrecket brukar vara lite starkare än så här iaf, knappt synligt.

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Biffan:

Nej, bry dig inte om hur det ser ut, koncentrationen på vätska kan vara olika, så länge du håller samma testtid så behöver du inte fästa närmare uppmärksamhet till alla negativa stickor.
Så där har jag också upplevt flera gånger, men ägglossningen har infunnit sig i norma tid ändå... Håll ut ett par dagar till så vet du mer..

Anonym sa...

Hej!
Tack för en bra och intressant blogg!
Tänkte höra med dig om du varit med om under en period att du fått svagt testlinje på ägglossningstesterna några dagar, därefter blankt, och sedan att det skulle komma ett positivt test därefter? Jag har fått svaga testlinjer enbart i ett par dagar i rad och sedan blev det blankt helt o hållet. Testat flera ggr/dag.
MVH/ Katja

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej!
Jo, någon gång tror jag att jag har råkat ut för det... men det är så svårt att säga om du har missat eller om det kommer... vilken dag av cykeln är du på?
Mest troligt är det bara att fortsätta och se vad som händer...

Anonym sa...

Hej!
Är på dag 15 av 27 nu. Och enligt ägglossningskalender borde jag haft ägglossning i helgen, men tvivlar på det för tror ej det stämde förra cykeln. Då tror jag att jag hade ägglossning dag 16-17 något. Jag fortsätter och kollar denna vecka ut och ser vad som händer.
Tack förresten för mycket snabbt svar!
/Katja

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Du kan ju ha kort luthealfas... men du gör nog rätt om du tänker göra...

Anonym sa...

Hej hej!!
Tack för en jätte bra blogg, den har verkligen hjälpt mig mycket!!
Jag har testat med cb ägglossningstest nu ett par dagar.
Har tagit ett vid 15 och ett vid 20 varje dag.
Igår kl 15 var det en rund ring, men kl 20 var det en smiley.
Sen när jag skulle gå och lägga mig vid 23.30 var det negativt igen, visserligen hade det bara gått 3.5 timme sen sist, men testade ändå.
Kan man som jag ha såååå kort stegring?
Testade idag igen vid kl 10 (inte första kisset) och det var en rund ring igen.
Ska jag lita på testet tycker du? Hade iallafall sex på kvällen/natten för säkerhets skull.
Med vänlig hälsning,// C

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej C!

Jo, jag tycker du ska lita på det testet. Jag har normalt stegring ca 2 timmar... Så man kan ha så kort stegring!

Lycka till!

Anonym sa...

Hej! Först vill jag tacka för en fantastiskt innehållsrik sida!

Nu till mitt problem: Jag har sedan dag 11 testat med ältest och har sedan dag 12 haft typiskt äl-sekret. Idag är det dag 14 och jag är riktigt öm och svullen. Vi hade sex igår och det gjorde t o m ont, så öm var jag. Men ännu inget utslag på äl-testen. Kan jag ha missat peaken? Men jag kan inte tänka mig att stegringen skulle skett dag 10, känns för tidigt. Har vanligtvis en cykel på 28-29 dagar.

Vad tror du?

/Jessica

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej Jessica!

Utifrån din beskrivning skulle jag säga att du hade ägglossning när du var som ömmast. Visst kan det vara svårt att säga om du har ont innan, under eller efter ägglossningen, men siktar man på det "onda" så träffar man rätt bra ändå.

Tittar man på tiden i månaden också så borde det vara ägglossningen.

När testar du med ältesterna på dagen? Det kan avgöra om du får streck eller inte. Jag t ex får bara streck mellan 11.30-13.30 ca utanför denna tid är det mer eller mindre svagt streck.
Försök att testa runt lunchtid, då har du sköljt ut den urin som stått i blåsan under natten och som innehåler väldigt lite LH-hormon. Det börjar utsöndras först tidigt på morgonen och finns mest i den andra kissningen på dagen. Självklart finns det de som har starka utslag hela dygnet osv men går man på det här så optimerar man testandet.

Med en cykel på 28-29 dagar inträffar ägglossningen mest troligt på dag 13-16...

Lycka till!

Anonym sa...

Hej,
jag har försökt googla och läsa på men det är en fråga som jag ännu är osäker på.
Jag gjorde ÄL-test igår och det var positivt varefter vi hade sex. Är jag lika fertil idag? Borde vi försöka idag igen? Vi har nämligen gäster på besök så det skulle inte vara så trevligt att "måsta" humppa medans de sover i rummet brevid...

Anonym sa...

Hej igen (jag skrev här ovanför).
Jag har nu värk i nedre magen och gissar på ägglossningsvärk. Fick vi det rätt inprickat nu då vi hade sex igår (och i förr går).
Oj, hur skall jag klara av att vänta två veckor för att göra graviditetstest är beyond me :)

Anonym sa...

Hej ännu en gång (jag har skrivit kommentarerna här ovanför).
Om det är så att jag blev gravid nu i dagarna så när kan jag tidigast göra graviditetstest (om jag väljer ett som mäter låga nivåer av hCG?
Jag är så uppspelt så jag vet inte vad jag skall göra!! Vi har nämligen velat ha barn barn i 1,5år men jag har inte haft mens eller ägglossning på flera år. Sen hux flux kom den för tre månader!! Hoppas hoppas att det går vägen!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Då tar vi det i tur och ordning ;)

Lite sent svar nu då, men i alla fall... Man bör ha sex minst de dagar testet visar stegring + en dag till för att ha 100% träffsäkerhet. Däremot så har ni ändå gjort ett gott jobb på det hela.
Ägget lever 12-24 timmar efter ägglossning och under den tiden finns det all chans att lyckas.
Du bör fortsätta testa tills testerna visar negativt igen, eftersom du kan ha ägglossning upp till 2 dygn efter den första stickan om du testar positivt 2 dagar i rad. Har ni då bara sex första stegringsdagen så kan det vara så att ni får väldigt svårt att bli gravida. Om man tar mig som exempel (det enda jag kan bra) så blir jag bara gravid om vi har sex samma kväll som jag har ägglossning.

Ägget tar ca 7-10 dagar på sig att fästa i livmodern, efter ägglossning. Innan dess är det meningslös att testa. Du kan ju se de här riktlinjerna:
Om du testar innan förväntad menstruation och får ett “Inte Gravid”-resultat finns det fortfarande en chans att du är gravid, men att dina hormonnivåer ännu inte är tillräckligt höga för att detekteras av testet. I kliniska tester med urin från tidig graviditet gav Clearblue Digitalt Graviditetstest följande resultat:
51% av kvinnorna fick ett “Gravid”-resultat 4 dagar tidigt,
82% av kvinnorna 3 dagar tidigt,
90% av kvinnorna två dagar tidigt och
95% av kvinnorna 1 dag tidigt.

Jag önskar dig all lycka till!!!!!! Jag vet verkligen hur tjatigt det är att inte bli gravid efter 6 år som oförklarligt barnlös och sedan 1 års kämpande med första barnet.....

Anonym sa...

Hej,

tyvärr lyckades det inte den här gången :( Jag fick min mens idag. Men nytt försök nästa gång!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Fy så tråkigt!

Jag önskar dig lycka till om ett par veckor =)

Anonym sa...

Hej, hej! Känner mig lite smått förvirrad. Jag har en cykel på ca 23-28 dagar. Började för första gången testa äl-test nu i lördags. Dvs dag 9. De första tre dagarna upplevede jag att test strecket var ganska skarpt, men inte exakt lika som kontrollstrecker. Idag dag 4 var teststrecket mycket svagare än de andra dagarna. Innebär detta att de första dagarna var positiva test? Känns som det finns mycket utrymme för tolkning. Hur lika ska strecken vara egentligen? // Förrvirrad

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Så kan det ha varit.

Har du normal luthealfas på 14 dagar så kan du ha ägglossning på dag 9. Räknar man på normal luthealfas så har du äl på dag 9-14...

Du bör börja testa på senast dag 7 för att ha lite koll.

Strecken skall vara lika starka eller starkare än kontrollstrecken. Dock kan man ligga lite skevt i testtiden så att de aldrig blir lika starka...

Vilken tid testade du vid?

Vill du kan du maila till teskedsmamman@hotmail.com så går det fortare att få svar om jag kan hjälpa dig :)

Anonym sa...

Hej igen! Prövade att maila till dig, men vet inte om det gick fram. Jag har iaf testat mellan ca 7-8 på morgonen. Det jag undrade var mest om det är troligt att ja missat och om det är onödigt att fortsätta testa? Gjorde det i morses igen, men då var det lite skarpare än i går. Upplever du att ett positivt test visar teststrecket snabbare än negativt eller får man vänta lika länge? När ska man fundera på om man inte ens har någon ägglossning? Fortfarande lika förvirrad . . .

Anonym sa...

Hej,

Har äl testat med testlagrets stickor o gjorde det på morgonen ( dvårt med jobb o annat) o fick utslag starkare än kontrollstrecket på tisdagen o på onsdagen var det lika starkt som kontrollstrecket o på torsdagen visade det ingenting. När bör äl ägt rum? På torsdagen? Fredagen bör ha varit körd? Hade äl flytningar på söndagen...

Tack för svar : )

Anonym sa...

Söndagen innan det starka utslaget vill jag tillägga att flytningarna kom.

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej!
har du stegring två dagar så har du ägglossning inom 24-48 timmar efter första positiva stickan.
Vilket innebär att du hade ägglossning på onsdag eller torsdag och har varit "fertil" så länga som tom fredag...

Älflytningarna är ett opålitligt tecken, det är inte alltid man märker dem innan ägglossningen. Du har älflytningar upp till 5 dagar innan ägglossning (mina egna erfarenheter iofs)

Ha ett riktmärke, du är mottaglig de dagar du har stegring + en dag till, har ni sex de dagarna så har ni gjort allt som ni kan...

Lycka till!

Anonym sa...

Hej, så på torsdagen när jag inte fick nå stegring så bå bör det alltså varit sista dagen? Alltså fram till och med fredag men inte fredag i sin helhet inräknad?
Tack för snabbt svar : )

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Torsdagen är den där +1-dagen... Så sex tis-tors är optimalt, men det skadar inte på fredagen heller ;) Ägget är befruktningsdugligt 12-24 h efter ägglossningen, mest optimalt är att spermierna väntar på ägget i äggledaren när ägglossningen inträffar. Dock kan ju ägget befruktas hela den tiden.

Väldigt många har ägglossning sent på kvällen/tidig morgon och har man ägglossning natten till fredag så har man hela fredagen på sig...

Anonym sa...

Vi hade sex ons både morgon o kväll så det borde varit bra även om äl sker på fredag morgon? Blir ägget befruktat direkt efter det lossnar om set ligger spermier o väntar? Det tar inte ytterligare 12 timmar innan det sker?

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Absolut! Onsdag*2 funkar även om ägglossningen skedde på fredag morgon.
Spermier kan leva så länge som upp till 5 dygn i livmodern/äggledarna om alla förutsättningar är de rätta.

Befruktningsprocessen inleds så fort spermien träffar ägget om jag inte missminner mig.

/Magdalena

Anonym sa...

Hej! En snabb fråga här. Jag brukar få min mens runt den siste. Tog för första gången ett äl-test i förrgår. Strecket var starkare än det det i kontrollrutan. Tog ut p-ringen för en månad sen. Hade 6 iförrgår och i går. Vad tror du ? Har du erfarenhet ang p-ring hur fort ägglossning kommer igång ? Tacksam för svar! Kram!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej!
P-ring har jag ingen som helst erfarenhet av, men en kropp kan komma igång med ägglossning redan 2 veckor efter uttagen p-medel. Kroppen behöver 2 veckor på sig att få igång en ägglossningscykel med hormoner osv.
Så kör på! Du kan liksom inte förstöra nåt och har du stegring på äl-tester så har du hormonerna som behövs för ägglossning.

Lycka tilL!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nenne sa...

Hej! Jag slutade med p-piller för 1 1/2 månad sedan ungefär och 28 dagar senare kom mensen. Enligt instruktionen på äl-testerna skulle jag sen börja testa dag 10 när jag var osäker på cykeln. Alltså gjorde jag det och testet var starkt pos. Hade sex på morgonen samma dag och igen på morgonen dagen efter. Samma dag kände jag något som kan ha varit ägglossning (har aldrig känt så med p-piller). Dag 14 testade jag igen, samma tid, för skojs skull och det var starkt pos igen. Hade sex igen morgonen dag 15. Vad tror du allt detta betyder? Kan jag ha prickat rätt eller är jag en av dem som har pos äl hela månaden? Kan jag utifrån detta räkna med att min cykel är ganska kort och därmed testa grav tidigare än "normala" 28 dagar? Tacksam för svar!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Det är svårt att säga...

Ha för vana att testa tills du har första negativa stickan, då kan du på ett ungefär räkna ut när du hade ägglossning och med hjälp av "känningar" lära dig och känna när du har ägglossning.

Nästan alla har streck mer eller mindre hela cykeln, men det ska mycket till att man har stegring hela månaden.

Förutsätt att din cykel är 28 dagar, då riskerar du inte att testa för tidigt.

Det är alltid svårt att säga något om en enda testomgång.

Lycka till!

Anonym sa...

Hej!
Vilken bra sida!

Min fråga är om du varit med om detta tidigare?

Jag använder mig av både CB-digitala ägglossningstest samt billiga tester.

Fick en glad gubbe på CB testet 11/7 men den 15/7 hade jag äggvita konsictens.. Jag har svårt att veta när jag har ägglossning. Har konstant ont i ryggen under en veckas tid. Så när tror du att min ägglossning sker? Det konstiga är att billiga testerna ger postivit utslag varje dag tom idag den 20/7 jag har starkare streck än kontroll strecket.. Nyfiken som man är:)Vad kan detta vara? har en son sedan tidigare. Men den graviditeten var inte planerad men det bästa som hänt oss! Så kan tyvärr inte jämföra med nått.. Har lite små mens värk som kommer och går men känns som jag är kissnödig..

Tänk att man är svårt nyfiken och grav test är väl för tidigt att ta?

Anonym sa...

Det var lite knepigt... Men i alla fall... Under alla de år jag har hållit på så har jag lärt mig att sekret inte är det säkraste tecknet att gå efter.
Äl-sekretet ska ju vara längst in i slidan för att verka bäst och det kan ta flera dagar innan man märker det vid t ex toabesök.

Med tanke på hur du skrev så skulle jag tro att du hade ägglossning 12-13/7 men det är svårt att veta...

Du fick roligt resultat på de billiga testerna, jag har inget vettigt svar på det faktiskt...

Om man utgår från 12-13/7 så kan du känna av en graviditet, vänta till efter helgen och testa, kanske får du utslag om mensvärken och kissigheten fortsätter...

Spännande!

Lycka till!

catrin n sa...

Hej
Kul att se någon ha sådan koll,
nu till frågan: Jag testade superstarkt på ÄL test i går mitt på dagen, teststrecket var stakare än kontrollstrecket. Tänkte kolla idag för att se om det sjunkit men det är lika starkt(kl.11,00), du hinner kanske inte svara men är et eller inte dax att "jobba".

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Grattis till strka test ;) Alla dagar du har positivt + första dagen negativ, då har ni "jobbat" det ni kan...

Nenne sa...

Hej! Jag skrev till dig den 19 juli. Eftersom vi ska iväg på lång semester blev jag lite ivrig att göra grav-test redan så här tidigt. Och hör och häpna, det visade positivt i fredags och igen i söndags! Uppenbarligen kan man bli gravid på första försöket och sedan testa positivt redan på dag 18. Nu visste jag ju iofs inte hur lång just min cykel är men ändå... ganska fantastiskt tycker jag!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Häftigt!! Grattis!!!!

Det hade gått minst 7 dagar sedan ägglossningen när du testade första gången... men det är ju skitsamma egentligen ;)

Grattis igen!

Anonym sa...

Tack för en bra sida! Kan vara snurrig men jag fattar inte helt. Ska man börja försöka då ÄL-stickan visar + (om man vill bli gravid)?! Det tar ju en stund för spermierna att "leta sig fram" eller ska man ha lite is i magen och vänta 12 timmar eller så? Har aldrig använt mig av detta förr under mina graviditeter utan "litat på min intuitiva känsla" och då har det blivit ett barn per samlag men nu på äldre dar verkade det inte ta sig på första så nu tänkte vi "planera" lite mer:) Vilka stickor rekommenderar du?!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Man kan börja tidigare om man vill, men de dagar man har två starka streck, oftast 1-2 dagar bör man ha sex, lägg till sex den första negativa dagen också så har man prickat så bra man kan.

Spermierna är snabbare än du tror, på 2-3 timmar har de letar sig från livmoderhalsen upp i äggedarna...

Jag har alltid använt billiga tester och har varit nöjdast med de som billigatester och testlagret har erbjudit.

Lycka till!

Anonym sa...

Hej!
Jag undrar lite över styrkan på teststrecken.
6 aug - två lika starka streck.
7 aug - teststreck som är starkare än kontrollstrecket (plus äl-sekret, antar jag iallafall - det var så segt).
Vilket är positivt? :-)
Även idag 8 aug är teststrecket starkare än kontrollstrecket (dock inget äl-sekret direkt, vad jag märkt).

Anonym sa...

Tack snälla för snabbt svar. (skrev 6/8). Nu har jag stickor från billiga test hemma. Tycker det "extra" strecket idag (dag 10-de tyckte jag borde börja dag 11 men jag var för nyfiken) är rätt starkt, nästan som dina positiva men inte riktigt. Tycker inte det är dags ännu... Hmm. Vad gör jag nu?! Ska såklart fortsätta med stickorna men fattar ingenting. Mensen var lite kortare än vanligt. Är jag gravid i alla fall?

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Tolka inte ut nåt än, du kan ha så där i flera dagar innan du får fullt utslag, sedan har inte alla exakt 14 dagar emellan äl/mens. Jag pendlar konstant mellan 13-16 dagar....

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Anonym 13:48

Räkna de två som är starkare än kontrollstrecket som positiva... Äl-sekretet är ett ganska opålitligt tecken så fäst inte för stort värde vid det...

Anonym sa...

Anonym 13:48 här

Tack för svar!
Eftersom jag läst på lite på din blogg.. Har jag alltså ägglossning 12-48 h efter första positiva, dvs det som var igår? jag testade ju positivt 2 dagar i rad.

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Anonym 13:48

När man har positivt 2 dagar i rad så inträffar ägglossningen mest sannolikt, 24-48 timmar efter första positiva stickan.
Har man bara positivt 1 dag kan den inträffa redan efter ca 12 timmar.

Spermierna kan leva upp till 5 dygn i äggledarna, vanligtvis 2-4 dagar, så har man spermier på plats när ägglossningen inträffar så är man på god väg.

Anonym sa...

Anonym 13:48

Tack igen. Idag är det fortfarande positivt. Dag 4... Var ska detta sluta? :-)

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Har du gjort gravtest?

Anonym sa...

Jag har inte gjort gravtest då det känns för tidigt? Idag är dag 20 efter ett tidigt missfall...

Tack för all feed back!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Aha, hr du haft lika starka test sedan du började testa? Kan vara så att du har graviditetshormoner kvar i kroppen som ger utslag, testa ett par dagar till och se vad som händer.

Anonym sa...

Började testa 31/7 och har sett streck men svaga, inte lika starka som kontrollstrecket. Fick inte lika starka fören 6/8, dagen efter starkare än kontrollstrecket t.om (7/8) och samma dagen efter (8/8), idag lika starka som kontrollstrecket.
Gjorde också ett gravtest några dagar efter missfallet, det var då negativt.

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Ah, då förstår jag... du kanske är en sådan där som har starka streck länge i cykeln. Jag t ex har svaga streck cykeln igenom och bara när jag har stegring har jag starka streck, aldrig dagarna runt ägglossningen.

Du verkar ändå ha ett par dagar som är starkare än de andra 7+8/8, som jag skulle räkna som de positiva stickorna. De andra två som är lika starka som kontrollstrecket är i och för sig också positiva men du kan bortse från dessa egentligen... Hänger du med hur jag menar?

Anonym sa...

Jag tror det :-)
När de är starkare än kontrollstrecket är det positivt, dagen före och dagarna efter är det snarast en stegring/sänkning - typ så? Kanske hade jag själva äl dagen efter andra starkaste... Det var den dagen mot kvällen som äl-värken jag haft i typ 2 dagar gav upp.

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Precis!

Den dagen jag har ägglossning har jag ont i magen, känner mig uppblåst och är jätteöm i magen, dagen efter är jag lite småöm, kan ana smärtan.... Så ja, så kan det nog vara att du hade ägglossning där kvällen innan smärtan försvann...

Det som är bra med stickorna är att man känner efter och vet vad som är vad efter ett tag...

Anna sa...

Tack för suverän info! Toppenbra.
Kan du hjälpa mig att klargöra några saker (kanske lite upprepning).

Jag har i snitt 30 dagars-cykel och en luthealfas på 15 dagar (vad jag tror). Idag, dag 14 i cykeln visar ÄL-testet positivt. Min i-Period-app på telefonen visar dock ÄL på dag 16.

Är det så att ÄL-testet visar positivt innan själva ägglossningen, och vilka dagar är det i så fall man ska ha sex på?

Tack!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Japp, ägglossningstesterna visar stegring av hormonet LH som stimulerar ägglossningen, alltså hormonet som ska få ägget att släppa, om jagnu har fått helt rätt för mig.
Om du har stegring även imorgon så kan ägglossning helt klart inträffa på dag 16. Har man stegring 2 dagar så inträffar ägglossning inom 24-48 timmar, så du är helt rätt i cykeln.

Jag brukar råda till att ha sex de dagar man har stegring + dagen efter sista stegringen. Då har man gjort optimalt ifrån sig.

Lycka till!

Anonym sa...

Hej svejs! En liten fundering. Jag hade min senaste mens den 22/7 och började testa med CB digital dag 7 i cykeln. Dag 15 den 5/8 fick jag glad gubbe kl 15. Idag den 8/8 har jag fått min mens. Om det verkligen släppte ett ägg så borde det tidigast ha gjort det på kvällen eller natten efter pos. Test. Är det vanligt att mensen kommer redan knappt 10 dygn efter äl ?

Anonym sa...

Ytterligare en fråga... Om nu ÄL-testerna visar + ett visst antal timmar innan ÄL och man har sex de dagar med + samt en dag till, hur OFTA bör man optimalt älska?! Räcker en gång per dygn (vanligen på kvällen) eller finns det tips om när det är bättre/sämre ligga i eller om man bör försöka 2 ggr per dygn eller hur ska man tänka? Det blir ju mindre utlösning om man älskar tätt men det kanske inte är spermieantalet som minskar utan "det andra".. Och om jag läst på rätt bör spermierna inte vara för gamla för att simma bra och hitta rätt. Hoppas du (eller någon annan) kan hjälpa mig/oss rätt. Vill så gärna få till ett +... Usch vad jobbigt det är...

Anonym sa...

Hej, skrev här upp tidigare. Jag skrev i dag den 8/8 men menade givetvis 15/8 . . . Snurr snurr

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej!
När ägget släppte beror helt på vad du hade för resultat den 6/8.
Du har alltså under 10 dagar i luthealfas? Då har du en faktor som kan försvåra eftersom ägget tar ca 7-10 dagar på sig att fästa i livmodern. Nej, det är inte vanligt att mensen kommer så kort efter ägglossning.

Ägget släpper 24-49 timmar efter första positiva stickan om man har stegring 2 dagar.
Har man bara stegring en dag så kan ägget släppa på kvällen samma dag.

Mannen släpper ca 350 milj spermier vid varje utlösning, om jag minns mina siffror rätt... Det räcker med en gång om dagen, och det finns ett ordentligt lager av spermier, de tar inte slut av 1-2-3 gånger på en dag under en period.. Tre av mina barn har räckt med en gång under de positiva dagarna.

Har ni haft ett normalt sexliv så är inte spermierna för gamla. De nyproduceras hela tiden och kroppen anpassar sig efter er frekvens....

Om jag vore du skulle jag ta kontakt med en barnmorska angående dina kontra luthealfaser. Ni behöver ju inte hålla på och försöka i det normala 1 året om ni är berättigade till hjälp direkt.

Anonym sa...

Tack snälla för ditt svar! Ringde faktiskt och pratade med en barnmorska nu på förmiddagen, men jag vet inte riktigt hur jag ska tänka nu. Barnmorskan sa bara i stort sett att det var jätte svårt att säga om något var fel, huvudsaken var att man hade ägglossning. Hon sa dock att mitt resonemang inte var helt fel. Tyckte jag skulle testa några gånger till för att se om det då var lika kort och om jag inte blir gravid ta kontakt med Kk , men där sa hon att det var viktigt att välja rätt ord för att få hjälp då det gärna vill att man försökt länge. . . Lite orolig blir man ju, men möjligheten att allt är som det ska kanske också ffinns?

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Vad bra att du ringde! Det kan ju vara så att det ÄR en engångsföreteelse eller att du har månader när du har så här kort fas. Testa några månader, fortsätt försök och ring KK och jag håller nog med, var noga med att ni har försökt "länge".

Jag pendlar mellan 13-16 dagar i min luthealfas, allting över 10 dagar är ok, under 10 dagar försvårar en fästning av ägget i livmodern, men det är inte omöjligt. Jag hoppas att det funkar för er snart och att du får lite mer dagar emellan nästa månad :)

Hör gärna av dig på teskedsmamman@me.com om och hur det går :) Eller om du undrar över nåt mer...

Lycka till!

Anonym sa...

Hej!
Jag har en fråga om ägglossningstester. Använder mig av CB-digital. Fick glad gubbe den 16/8 och 17/8 men idag den 18/8 var det ingen glad gubbe. Innebär det att min ägglossning är över eller är ägglossningen idag första dagen efter dom två glada gubbdagarna? Hade sex igår när det var glad gubbe så vi hoppas att det inte var försent!..
Jag har oregelbunden mens så vi använder oss av ägglossningstester för att ha någon chans att lyckas...

Tack för att din sida finns!!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Det innebär att 17/8 eller 18/8 hade du ägglossning :)

Om ni har sex 16-18/8 så har ni gjort optimalt, men 17:e är också bra träff :)

Lycka till!

Anonym sa...

Hej,
Och tack för en bra sida.

Jag är lite nybörjare på det här med ägglossningstest, men jag tänkte att det kunde vara bra att börja kolla när och om jag har ägglossning, men jag är så förundrad- hur länge kan man ha ägglossning? Jag fick ett positivt test förra söndagen (jag upplevde ialla fall strecken lika starka) men sen har jag testat måndag och onsdag då var båda strecken lika starka men sen torsdag till idag (tisdag) varje dag, för jag tyckte att det var så konstigt att teststrecket var så starkt på torsdagen förra veckan så jag ville kolla när det började bli svagt igen.

Sen torsdag har test strecket vara dubbelt så starkt som kontrollstrecket. Gör jag fel eller kan jag ha ägglossning så länge? Jag har tyvärr inte varit jätteduktig på att göra det exakt samma tid varje dag, men jag tycker det är så konstigt, så ville bara kolla om du kanske visste om jag gjort fel eller har tips?

Använder billiga testers stav o stickor.

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Har du kollat med gravtest att du inte är gravid? Det är nämligen vanligaste orsaken till att man har starka streck så länge.

Om du inte är gravid så skulle jag gissa på att du har mycket hormoner och ligger högt i hormonhalten länge.

Anonym sa...

Tack snälla för svar.

Gjorde ett grav test och det plussade :) Det är ju fortfarande tidigt, så jag antar att det inte behöver vara helt säkert, eftersom jag fortfarande har mer än en tio dagar till beräknad mens. Men man får väl vänta lite till och sen ringa barnmorskan!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

När hade du din förra mens? Det låter otroligt att du ska ha blivit gravid på typ 4 dagar, ägget behöver ca 7-10 dagar på sig att ens fästa i livmodern efter ägglossning och sedan behöver man vanligtvis ett par dagar till på sig för att visa på gravtest. du har varit gravid så länge som du har haft starka streck på ägglossningstestet och troligtvis någon vecka till...

GRATTIS i alla fall!!

Anonym sa...

Hej Tack för svar

Sista mensens första dag var 2 augusti. Efter det har jag bara haft sex två gånger, 8 augusti och 12 augusti.

Jag har de senaste månaderna haft en lång cykel 32 dagar så jag började testa dag 10, men tidigare har jag haft kortare cykel.

Kan testet visa fel? ( det är ett cb test?) eller är man gravid om det är ett plus, eller är det för tidigt?

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Om du har färg på strecket så är det inget "spökstreck", man kan få en reagens på stickan som man kan missta för ett otroligt svagt plus. men cb har bra rykte av en anledning.

Om man tittar på datumen du angivit så är det tidigt, väldigt tidigt, men det behöver inte betyda nåt för det.

Jag har testat tidigt på alla mina graviditeter, så tidigt som 6 dagar före mens. Men då har jag haft stenkoll på ägglossningen också.

Här har jag ett par bilder på mina gravtester

http://dayviews.com/teskedsmamman/440648721/
http://dayviews.com/teskedsmamman/440648764/

Anonym sa...

Tack för alla dina svar! Jag gör ett nytt test imorgon så ser vi vad det visar.

Kanske hade jag ägglossning redan redan runt 10 augusti, men det verkar ju också konstigt, men som sagt syftet var ju att börja tracka denna månad. Men hela situationen gör ju att man blir förvirrad. Skulle jag denna månad har en kortare cykel så är det ju inte många dagar kvar till mens.

Jag får inte heller ihop ekvationen. Jag var i USA när jag fick mens så svensk tid var det runt 18.00 den 1/8, men det skapar ju inte mer logik för det..

Jag kommer dessvärre inte åt bilderna,

Anonym sa...

Tack för svar!

Jag fick tillslut stegring på dag 15 och 16 och antog att äl inträffade på kvällen dag 16 alternativt dagen efter. Dock blev det ingen graviditet den vändan.

/Jessica

Anonym sa...

Hej!
Jag undrar en liten sak. Har använt mig av ägglossningstester i några månader. Främst för lära känna min kropp och dess signaler under ägglossningen. Blir vi gravida igen otrolig lycka, men ingen stress. Ätit p-piller i typ 15 år utan att veta när min vecka är för haft utenbliven mens mesta delen. Gick över till mini-piller ett tag och då fick vi en son. Så nu får ett syskon komma när tidpunken är redo. Men eftersom jag vill lära känna kroppen så kör jag CB-digital. Har prövat i 4 månader. Men jag har "glad gubbe" i 2 dgr sen på dag 3 då det visar negativt kan jag tycka att min kropp är konstig. uppsvälld och lite små molnande värk och dom säger att man får ökat sexlust under ägglossningen. För mig är det mest på första negativa dagen. Innebär detta att jag förmodligen har ägglossning på dag 3 då det är negativt eller är ägget moget fortfarande efter ägglossningen? Vi kör inte på som galningar under dessa dagar utan vi har haft sex men inte varje dag än ingen bebis,men det kommer väl nån gång.. Men intressant att lära känna sin kropp så kanske man inte behöver använda ägglossningstester varje månad..

Tack för en imponerande bra sida!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej!

Det troligaste är att du har ägglossning där på den första negativa dagen.

Man har ägglossning normalt 24-48 efter första positiva stickan så det låter väldigt troligt att det du känner är ägglossning.

Det är den dagen det är mest optimalt att ha sex. Spermierna tar ca 2-3 timmar på sig upp till ägget så det är absolut inte för sent att ha sex den dagen.

Lycka till!

Camilla sa...

Hej!
Jag undrar vid vilken tid ungefär man har ägglossning när man har ägglossningskänningar. Har man precis redan haft ägglossning, är det under tiden ägglossning pågår eller är det precis innnan eller till och med dagar innan ägglossning som man får känningar? Eller är det olika för alla?
Tak för en bra sida!!
/Camilla

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej Camilla!

Det där är svårt att säga, vissa har ont innan, andra när äggblåsan brister och andra efteråt.

Jag kan ju som vanligt bara härleda till mig själv och mina känningar växer till under dagen för att kulminera vid 22-23 tiden på kvällen, så jag antar att det är fram till själva ägglossningen som jag har ont, efter det är jag bara öm...

Camilla sa...

Tack för ditt svar! Igår hade jag precis som du säger en känning som startade på morgonen och kulminerade vid 18-tiden, i riktigt starka smärtor (kunde inte stå upp!). Efter det bara öm och idag ingenting. Men detta är första ägglossningen efter mitt missfall så då kanske det kan kännas extra starkt...

Anonym sa...

Hjälp!! Nu har jag pysslat med detta i 6 cykler. Är helt säker på att jag känner min kropp och att testerna visar precis det jag tidigare tyckt jag "känt". Resultatet är en ynka LH-stegring på 6 chanser och då var cykeln jättekort; 20-21 dagar. (och igen graviditet- buhu!- hinner ägget ens fästa då cykeln är så kort?!) Övriga "normala" cykler 28-29 dagar men utan peak. Så då har jag ingen ägglossning då!? Blir det så när man blir "gammal" eller är det något annat som spökar. Stress?? Något tips på vad göra?! Så jobbigt.

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Jag tycker du tar kontakt med en MVC, så regelbundna cykler talar om att du faktiskt har ägglossning, eftersom cykler utan ägglossning oftast är både längre och väldigt oregelbundna...
"tysta" ägglossningar finns där man inte känner av i kroppen direkt mycket men man borde ändå få stegring. Gjorde du annorlunda på de cykler där du fick utslag och på de du inte fick utslag?

Anonym sa...

Hej! Vad skönt det är när någon svarar när man känner sig helt tillplattad. Skyddat mig i år ut och år in och så detta... Skönt hör att du säger som du gör. Tack! Ger mig lte hopp! Första cykeln jag testade var jag ledig och avstressad. Det var nog den största skillnaden. Tog bara en sticka per dag då. Andra gången tog jag också bara en sticka per dag och då inget utslag och inga äl-känningar heller. Har ju alltid trott jag känt äl förr i mitt liv men nu har de uteblivit samtliga testade cykler utom den där korta första testgången (då det också var + på stickorna). Sedan har jag kört upp till 3 stickor per dag när jag hunnit. Ibland tyvärr bara hunnit en men oftast i alla fall 2. Bytt provtider har jag också gjort. Den första cykeln med fin peak var stickan knallpositiv en dag och andra dagen halvstark men inte riktigt lika stark som kontrollstrecket. Tycker inte jag kan ha missat så många gånger, och, som sagt, inte minsta äl-känsla. Känns jättetrist. Men skam den som ger sig. Vad kan de göra på MVC då? Känner mig som en stor nolla på detta... Viktigt att säga är kanske att jag ju är 35+. Kan detta strul bero på det månne?!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Frågan är om du har så mycket strul som du tror?

Om du kan så testa vid 8 - 12 - 16 ett par perioder för att se. Kan du bara testa en gång på en dag så välj vid 12-tiden, man kan ju ta toaletten på jobbet eller var man nu är (jag har testat på öppna förskolan t ex ;))

Vid lunchtid har de flesta bäst resultat. kan man bara testa en gång på dagen så är det vid andra kissningen som det gäller då man kan ha inga/låga halter LH under natten/tidig morgon, men att det sedan kommer igång att utsöndras.

Det viktiga när man testar är att vara konsekvent alltid på samma tid. Det är då man kan hitta avvikelse. Man kan även behöva hitta sitt "testfönster", alla har inte fina starka streck i 2 dagar. Jag har t ex väldigt kort stegring, jag har max i ca 1 timma och totalt max 3 timmars "starka" streck.

Mvc kan kontrollera med blodprov om du har ägglossning, mycket säkrare än tester. De kan även ge dig ägglossningsstimulerande om det behövs.

Jag har fått 3 av mina barn efter 35 års ålder och det är marginell försämring på graviditetsförmågan efter 35 man märker större skillnad efter 40 sedan oftast.

Lycka till!

Anonym sa...

Hej!

Tack för, återigen, bra hoppingivande svar! Försökt svara tidigare men datorn ville visst inte vara med. Har tidigare testat vid 10-15-20. Trodde det skulle vara mellan 10 och 20 efter vad jag läst ovan men så läste jag igen och då insåg jag att jag fattat fel då man testar 3 ggr/dag. Nu ska jag genast byta tider )och försöka hinna 3 ggr per dag). MEN ett mirakel har skett. Alldeles på tok för sent i cykeln fick jag äl-känninqar i helgen. Har ju inte haft det på jättelänge men nu kom de och stickorna var knallpositiva i alla fall 2 av 3 den dagen. Yes! Känns som jag är på banan igen. Men hoppas bara de blev äl också. Och kontakt med gyn har jag också fått. Känns lite lättare nu:) Hoppas jag har samma tur som du vad gäller åldern! Tänk att man kan bli så glad för så lite...

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Men så bra det låter!!! :)

Det är ju oftast det att hoppet sjunker och man börjar misströsta och det blir bara tråkigt av alltihop.

Jag hoppas verkligen du har en bebis i magen snart!!!

Anonym sa...

Hej. äntligen hittade jag en bra sida ang äl tester:-) jag har blivit mkt klokare efter att ha läst här. jag är singel och åker till dk för att försöka bli gravid. Så svårt att pricka rätt dag när man bara har ett el två försök, men det verkar som om det ska räcka :-P. mina äl tester ger oftas positivt utslag runt kl 14, dock så har jag aldrig kunnat lista ut när jag verkligen har äl. men visste inte om tesen om stegringen så ska prova det denna månad vid äl. och nästa månad (november) bär det iväg igen till dk för 4:e försöket. tack för en informativ sida!!

//ella

Anonym sa...

Hej!!

Jag har lite svårt att ha koll på det här med ägglossning. När man väl blir gravid får man missfall och måste börja om. Ibland tycker jag att det är svårt att se om det är så pass starkt så att det är ägglossning. Och som en gång fick jag starkt, nästa dag inte, och nästa dag starkt igen. När har man då ägglossning, om det nu va så?

// J

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej J

Det är svårt att säga eftersom du inte skriver hur du gör, men testa vid samma tid varje dag så ska skiftningarna bli tydliga.

Anonym sa...

Hej! Har varit inne här och letat info vid flera tillfällen i min/vår jakt på ett plus. Nu verkar det ju inte vilja sig så jag är här igen. Tänkte höra om du vet något om dessa glidmedel som "rekommenderas" av läkare. Är de graviditetsfrämjande eller är de bara bättre än andra glidmedel som vad jag förstår kan vara rent negativa vid graviditetsönskan? Har inget behov av mer glid men om floran kan gynnas extra kunde det ju vara värt ett försök. Vill dock inte lägga ut pengar i onödan på något som bara spelar på min desperation.

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej!
Vad jag har förstått är de som rekommenderas av läkare, enbart att de inte förstör för spermierna att ta sig fram. Vad jag vet ska de inte öka chanserna...

Lycka till!

Anonym sa...

Tack snälla! Då sparar vi pengarna till något bättre tror jag:-)

maria sa...

Hej, vilken bra sida!
Testade med Äl tester förra månaden och vill bara kolla att jag gör rätt nu, jag fick positivet två dagar i rad den 21 och 22/11, testade på kvällen runt 19 båda dagarna var det starka streck, båda dessa dagar hade vi sex men idag den 5 december kom mensen.
Gjorde jag fel? Skulle vi haft sex två dagar efter dom positiva resultaten?

Och hur gör jag denna månad, kommer använda testerna igen men är beräknad ÄL den 20 december enligt min ÄL app.

Usch blev så ledsen idag när mensen kom. Tacksam för svar.

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej Maria!

Beklagar att mensen kom, men jag kan glädja dig med att ni har gjort helt rätt. Möjligtvis att ni kan lägga till sex på första negativa dagen också.
Om vi tar november som exempel, så om ni hade haft sex den 23/11 också så hade ni verkligen gjort 200%.

Ni har gjort mer än nog för att det skulle vara optimalt den här gången men tyvärr är det så att man har ca 25% chans att bli gravid varje gång man prickar ägglossningen.

Misströsta inte, ni har gjort enormt bra ifrån er och fortsätt så, så hoppas vi att det snart är plus på gravtestet.

Anonym sa...

Kikar in igen för en fråga. Nu börjar jag lära mig och behöver knappt inte stickorna längre (känns det nästa som). Men en fråga: jag får starkt plus en dag och då även mycket sekret. Sedan två dagar till med plus (något svagt sista dagen)men inte lika mycket sekret och lust. Vi sätter igång för fullt vid första positiva och sedan tröttnar mannen lite tyvärr och det bli inte samma geist de följande tre dagarna. Ibland lyckas jag inte ens få honom att orka alla dagarna. Kör vi fel taktik? Borde vi spara det bästa försöket till dag 2 eller 3 eftersom stickan är positiv men inte lika starkt riktigt dessa dagar. Använder ju stickorna för att bli gravid ska kanske tilläggas. Har provat tempa för att se vilken dag jag ägglossar men det funkar inte superbra. Har inte fått rutinen ännu. Har oftast smärtor i nedre regionen, vilket jag tolkar som äl-smärtor dag 2. Släpper ägget då eller kommer smärtorna efter släppet?? Karln min vill dessutom att jag inte ska säga när det är dags (hur lätt är det?- ganska ogenomskinligt)så det gäller att pricka rätt:) Några tips??

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Om du har lite problem att få igång mannen så skippa första positiva dagen, du har antagligen ägglossning under dag 2 el 3 av de positiva stickorna och då kan ni hoppa över den första dagen...

Eftersom du har ont den andra dagen så skulle jag gissa på att det är då du har ägglossning, det är den gången som nog är den viktigaste och enklaste att bli gravid på.

Det där att männen inte vill veta är ganska vanligt. För att lura honom lite så kan du ju förföra honom veckan före beräknad ägglossning och sedan när du har andra stegringsdagen/ont.
Det här tipset har funkat för andra tjejer som jag vet har haft samma problem. Män som får prestationsångest i barntillverkningen är vanligt...

Lycka till!

Maria sa...

Tack för ditt svar, nu känns det bättre skönt att veta att vi gjort rätt :)

Stort tack igen och fortsätt med denna blogg du hjälper många!

Att små ord kan göra ngn så glad! :)

Anonym sa...

Hej!
Normalt brukar mitt CB-test ge utslag på dag 15. Denna månad hade jag ont i äggstocken på dag 10. Åkte iväg och köpte nya test men visade negativt när jag testade. Vilket det gör om ägglossningen varit eller hur? Har fortfarande inte fått någon glad gubbe och nu är jag på dag 18. Kan ägglossningen ske så tidigt? För jag har inga som helst käningar nu och testen är negativa på alla möjliga tider på dygnet. Tycker bara det vart lite konstigt denna månad. Mensen borde komma på dag 24denna månad då men andra ord och jag har minst 29 dagar alltid..hmm..

Tack för en bra sida! God Jul!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej!

Det där är inget ovanligt, jag har också haft 28-29 dagarscykler och vips så är det en på 24-25 dagar istället.

Du har helt rätt i ditt antagande att ägglossningstester inte (oftast) visar utslag när man känner av ägglossningen, stegringen sker för att framkalla ägglossningen och när den fått igång proceduren så avtar den och man ser inget på stickorna när Ä*L väl inträffar.

Tiden mellan mens och äl kan normalt variera också utan att det på nåt sätt blir onormalt.

Lycka till och god jul på dig med!

Anonym sa...

Hej! Jag blev tipsad pm den här sidan via FL.
Jag har testat med älstickor i 2 veckor nu sista veckan morgon & kväll. Jag får starka test varje gång (inte riktigt positiva men nästan) och varje dag tänker jag: imorn måste stegringen komma men det gör aldrig det. Det är bars det sista på färgen som ska dit. Jag brukar ha svaga tester annars och bara starka 2 dagar innan stegringen. Va händer?

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Ops! Sorry, jag har glömt att svara, men i alla fall...

Har du kollat om du är gravid? Det brukar vara orsaken till att tester uppför sig så här...

Anonym sa...

Hej! Jag slutade med mina minipiller(exlutena) den 27december , och har inte börjat blöda efter det (blöder alltid bara jag missar ett piller) . Min egentliga mens ska komma den 11de varje månad vilket är idag! Har inga som helst symptom till mens eller så bara ömma bröst . Gjorde ett g-test för två dagar sedan o det var negativt , gjorde ett äl-test tidigare idag och det va positivt ? (Ska ju ha mens idag egentligen) så gjorde ett grav test men det var negativt igen , så jag fattar inget ?! Vet du vad det kan bero på ?

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej!

Det finns de tjejer som har positiva ägglossningstester innan mens så det är nog som det ska... Du får vänta och se vad som händer, har ingenting hänt den närmaste veckan kanske ett gravtest kan vara motiverat.

Lycka till!

Anonym sa...

Hej!
Snälla hjälp mig förstå min ägglossning mer än jag gör om du kan?..
Vi har i snart ett år försökt skaffa barn utan resultat. Har ett sedan tidigare. Jag har under hela tiden kört på CB-digital tester då jag tycker dom är lättast att avläsa. Men nu till min fråga. Vet inte om jag tolkar min kropp och testen fel. Som tex denna månad. Jag fick glad gubbe den 17/1 (den 18/1 inget utslag)vi hade sex den 18/1 som i min värld borde vara då jag har ägglossning? Står på CB-testen att ägglossningen sker 24-36 tim efter positivt. Jag får ofta kramp i magen och måste springa på toa och molnande värk dagen efter glada gubben. i min värld har det varit att nu tror jag att jag har ägglossning. Men nu börjar jag läsa runt lite på google. Där står det även att man ska kunna se på flytningarna(det kan aldrig jag) och ont i korsryggen. Det har jag idag! men nu är det den 20/1 och det är typ 84 timmar sen positiva gubben!! Kan det vara ägglossningen nu och jag hela tiden trott fel eller kan det vara så att min kropp allmänt reagerar med rygg ont efter ägglossningen? (jag har nämligen i stort sett ont i korsryggen från ägglossningen-mensen)

tack för en underbart bra sida! Du hjälper många av oss och det ska du ha stort tack för!!
Kram

Anonym sa...

Hej undrar om du kan hjälpa mig..

Fick 2 lika starka streck på ÄL testet den
18/1 kl 9 och 16
Fick lika starka streck
19/1 kl 9
Fick igen lika starka streck
20/1 kl 9
Tog ett test igen och fick superstarkt
21/1 kl 22


Allvarligt vad går jag efter??

Utgår jag ifrån Fredagens test kl 9 o ch räknar max 48 timmar framåt eller hur räknar jag??

Tycker att jag nu har lite ont nere i äggstockarna är det nu idag jag har ÄL eller?? Kan man ha ont i efter hand??

Tack på förhand

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Anonym 20 Januari
Alltså, man måste inte känna av sekretet, alla gör det inte, några gör det inte varje gång och vissa har sekret jämt. Det ska ju vara inne vid livmoderhalsen och det är där det ska verka så om det inte kommer ut på utsidan så är det inte hela världen.
Ont i korsryggen måste du inte heller få, 7 graviditeter senare är t ex jag ett levande exempel på det, jag har aldrig haft ont i ryggen.

Har du bara glad gubbe en dag så har du ägglossning 12-24 timamr senare. Det är när man har stegring 2 dagar i rad som man har ägglossning 24-48 timmar senare, det kan vara så att det är något annat i processen som gör att du får ont, det behöver inte nödvändigtvis vara just när ägget släpper. Lita på stickorna ett tag till och lägg sexet på samma dag som glada gubben och se vad som händer de närmaste 3-4 mån. Om du har glad gubbe den 17/1 så har du sex 17+18/1 för då kan du inte göra mer.

Lycka till!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Anonym 22 jan
Har du tagit ett gravtest? Orsaken till stegring 4 dagar i rad är oftare graviditet än konstig ägglossning. Kolla det och återkom om det är negativt :)

Lycka till!

Anonym sa...

Hej igen

Jag tog ju graviditetstest dagen före BIM som var toknegativt och sen fick jag ju min mens så då kan jag väl inte vara gravid??

Mvh Malin

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Det är ingen garanti, varken gravtest eller mens... Otroligt men inte omöjligt...

Anonym sa...

Hej!

Du har alltid gett mig så god råd och tips förut så jag provar igen:) Har nu lärt mig tolka min kropp (ytterligare) mha ÄL-stickor. Köpt från billiga-tester och testlagret. har nu hittat billigare alternativ på Tradera. Vad säger du om dessa tester. Lika bra eller billigt skräp? Köpte några stycken av en som hade en bild på ett test och sedan kom ett annat i brevlådan. Känns viktigt veta om de är av hyfsad kvalitet för det är ju lite man spelar med så att säga. Kram och tack på förhand!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Svårt att veta, men strippar brukar ofta vara av samma skrot och korn. Testa parallellt med "kända" stickor så vet du exakt, doppa gärna i samma mugg när du testar....

Anonym sa...

Klok som alltid:) Får köpa några till från billiga-tester då:) Tyckte de var lite "konstiga" på slutet (en annan orsak till att jag ville testa andra) men jag hoppas på en lika bra batch som den första omgången därifrån... Ha en fin söndag och tack!

Anonym sa...

Hej tänkte bara säga att jag tagit två. grav tester båda negativa. på Bim -8 fick jag ömma bröst och det började lika längre ner, är på BIM-5 idag och vaknade med illamående och värk i vaderna. Kan ju vara ngt men kan lika bra va mens på G .
Men tack för dinhjälp och snabba svar
mvh Malin

Anonym sa...

Hej! Jag har läst det mesta här inne och är som dom flesta andra superglad för denna sida och för att du tar dig tid att svara, så jag slänger in en fråga jag med och hoppas på svar :-) testade med ÄL-test igår och fick positivt, vi hade sex på kvällen (måndag), hade även sex i lördags (fick ganska starka plus på test då också men inte superduper), bör vi ha sex idag eller imorgon också eller räcker det? Inte för att det är jobbigt, men det är roligare när det inte är på beställning :-)

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Anonym 28 jan
Jag håller tummarna!!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Anonym 29 jan
Optimalt hade varit att få till det ikväll också, men ni har gjort bra ifrån ert i alla fall ;)
Du kan ha en ledning med att ha sex de dagar du har stegring, alltså fullt utslag + dagen efter sista stegringen.
Lycka till!

Anonym sa...

Hej! Tack för en superbra sida! Vi har försökt få ett syskon till vår lilla tvååring i 1,5 år nu. Jag har hunnit bli 47 men fsh o lh-prover som jag tog i höstas var bra, amh förstås sämre. Har av o till använt ägglossningsstickor o har haft lätt att tyda dem, två dagars stegring på morgonurin i mitten på cykeln. För ett tag sedan bestämde jag mig för att testa genom hela cykel (morgonurin, kl 14 o kl 19:30). Denna cykel började jag på dag 11. Nu har jag under nio dsgar fått starkt positivt utslag varje morgon men vid de andra tillfällena på dygnet negativt utom cd 14-16 då det var positivt även kl 14 o 19:30. Nu är jag på cd 21, fortf positivt på morgonen men annars negativt. Jag har läst att när man närmar sig klimakteriet har man mer lh (o förstås oxå fsh). Tror du att det är det som har hänt mig? Mina lh- o fshvärden var normala i höstas men jag antar att det kan gå snabbt utför.

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej!
Det här är medicinska kunskaper som får till för att kunna svara på detta, så vänd dig till din BM För ett bättre svar än vad jag kan ge dig, för jag har tyvärr ingen som helst aning.
Lycka till!

Anonym sa...

Vill bara berätta att jag igår -3 plussade :) Känner mig sjukt lycklig.. Nu ska jag bara lyckas hålla lilla pyret i magen den här gången

Mvh Malin

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

GRATTIS MALIN!!!! och lycka till med pyret nu!

Anonym sa...

Hej!

En kort fråga. Kanske står på någon annan flik eller så men jag undrar om det stämmer som det sägs att orgasm hos kvinnan underlättar graviditet. Tyvärr lyckas jag aldrig få det med min nuvarande man hur skönt vi än har det. Mina barn sedan tidigare (stora nu- samma man) blev till på första försöket och inte heller då orgasm. Hoppas du vet:)

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej Anonym 12 februari 2013 13:52

Man måste inte få orgasm för att få till barn, vilket du har märkt ;) Däremot så "doppar" liksom livmodertappen sig under orgasmen och efteråt, i en förmodad pöl av sperma. Jag vet inte hur stor skillnad det gör men jag tror inte det är så många procent det handlar om...

Anonym sa...

Hej tack för en fantastisk sida! Till saken, jag har mkt svår äl smärta de få gånger jag haft äl. Köpte RFSU ältester. Testade när jag fick älslem nästan positivt resultat men inte positivt eftersom teststrecket var lite ljusare än kontrollstrecket. Testade flera ggr samma dag och även dagen efter inget positivt test. Sen upptäcker jag att testerna har utgångsdatum 2010-05. Kan det vara därför som jag aldrig fick fullt utslag? Hittar ingen info på nätet om utgångna ältester. Tack

Em sa...

Hej! Jag slutade med p-piller i nov- 12, mensen kom månaden efter. Enda skillnaden är jag tidigare hade en cykel på 29 dagar. Numera är den 37 dagar!! Det jag undrar är, jag testar med äl- stickor från clear blue och i mars visade det glad gubbe 11 dagar efter sista mensdagen och i april fick jag glad gubbe dag 8 efter sista mensdagen.. Är det överhuvudtaget möjligt att jag har ägglossning så tidigt? Kan även tillägga att äl-testerna visar neg 12-16 dagar innan mens, det är väl då man ska ha äl? Skulle vara så tacksam om du har lust o svara. Mvh, Em

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Oj! Ser att jag helt missat en kommentar, förlåt! Anonym 19 mars:
Jag skulle helt strunta i tester som har utgått....

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Em:
Det låter ju onekligen som att du skulle ha en väldigt lång luthealfas... Det kan vara så att du inte har kommit igång riktigt efter ppillerna. Dock har du ju utslag för ägglossning så det är väl bara att köra på så länge.
Jag föreslår att du ringer MVC och frågar också.

Anonym sa...

Hej, tack för en informativ sida!
Har en fråga: Jag lyckades bli gravid efter att ha testat en period med ÄL-tester 3 ggr om dagen och fick fram att min stegring var runt 10-tiden på förmiddagen 2 dagar i rad. Tyvärr fick jag ett tidigt missfall. Jag undrar nu om min stegring fortfarande är runt 10 tiden inför mina kommande ÄL, eller ska jag köra en ny vända med en testperiod? Kan missfallet eller andra orsaker ändra tiden på stegring?
Vänligen ak

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Det är svårt att säga, ibland ändrar man testtiden men ibland inte…. Tråkigt med ditt missfall… Du avgör själv om du ska köra en ny testomgång men jag skulle säga vad jag tror så kan du köra på gamla testtiden.

Emma sa...

Hej, och tack för en toppensida i den här ÄL-djungeln! :)

Vi är inne på vårt andra försök, och detta är tredje omgången som jag testat med ÄL-stickor (ville testa med stickor innan vårt första försök för att se vilken jag fick ÄL på). Jag har haft lite problem att få ett riktigt resultat. Jag ser en tydlig stegring på stickorna, men inte någon av dessa tre gånger har jag fått ett lika tydligt teststreck som kontrollstrecket.

Andra gången så bytte jag tidpunkt för ÄL-test vilket gjorde att jag fick lite tydligare streck, men ändå inte helt positivt. Denna tredje gång så fortsatte jag att testa kring 14-tiden, men jag har ändå inte fått utslag. Jag ser att jag får en tydlig stegring, och idag (+1 dag mot vad min p-tracker app tror att jag har äl) så är resultatet mycket starkare än gårdagens, men ändå inte helt som kontrollstrecket.

Jag funderar om det är så att jag kanske har lite kortare luthealfas än de "normala" 14 dagarna, och att jag möjligen har äl imorgon kanske? Har ju aldrig testat på åttonde dagen, eftersom jag räknat med att jag har en luthealfas på 14 dagar. Tänker testa i morgon och se hur det strecket blir i alla fall. Tror inte jag har tidig ÄL, eftersom testerna alla tre gånger blivit starkare för varje testdag som gått.


Vad tror du?

Emma sa...

Kanske ska tillägga att jag denna gången också kollat på andra saker som livmoderhalssekret och hur livmodertappen känns. Igår morse var det trådigt sekret, livmodertappen var lite hård. Igår på eftermiddagen var det fortsatt trådigt och livmodertappen var istället mjuk. Idag när jag kollade i samband med äl-test kl 14 så var det fortsatt trådigt, och livmodertappen var fortfarande mjuk som ett par läppar och satt mycket högre upp och längre in.

Emma sa...

Hej igen, tänkte bara uppdatera om att jag gjorde ett ÄL-test idag igen (trots att min app säger att den fertila perioden är slut) och mycket riktigt, för första gången har jag fått ett streck som är lika starkt som kontrollstrecket. :) :) :) DÅ har jag den här gången alltså ÄL på dag 18-19. Får hoppas att det hinner fästa om det blir något.

Anonym sa...

Hittade denna sida via google och nu sparar jag din härliga blogg !!

Nu undrar jag om DU kan hjälpa mig lite lite bara :-)

De är så att jag hade stegring 3/6 och 4/6 och 5/6 var det svagt.
Så jag gissar på att stegringen var 2/6 och 3/6 nämligen .
Men idag är det 10/6 och från 9/6 och idag och 8/6 har jag fortfarande ''stegring'' inte wow utan det är starka streck men lite svagare men man ser klart och tydligt det är 2 strec och inget som är svagt.
Enligt Ägglossningen som jag räknar med stegring 3/6 så har jag BIM 18/6 min mens kommer när den vill komma men har haft en cykel på 36 men nu har jag cykel på 26-27 denna gången och nu undrar jag är detta vanligt att det fortfarande sysn på ägglossningsstickan pos ?? mensen ska ju inte komma ännu likom.

Anonym sa...

Hej! Jag är i desperat behov av hjälp :) testar med äl tester. Igår på dag 19 fick jag en solklar stegring men inte lika stark som kontrollstrecket. Kan jag ha missat stegringen? Jag har molvärk o svullen mage. Har typ aldrig haft äl sekret, måste man ha det?

Mvh Sara

Emma sa...

Hejsan, skrev några kommentarer här för tio dagar sen. Tänkte bara säga att jag har plussat idag. Är på bim -3 och kunde inte hålla mig. Är väldigt glad för informationen jag läst här som gjorde att jag fortsatte äl-testa några extra dagar. Tack vare det kunde vi få till det på rätt dag.


:)

Anonym sa...

Jag har inte orkat läsa igenom alla frågor respektive svar.
Men jag hade (enligt fleeera ägglossningstester/kalendrar), på nätet min ägglossning kring den 27:e/28:e augusti och vi fick till det i kammaren den 30:e augusti.
Min bim är den 12:e/13:e.
Jag har molvärk/ömma bröstvårtor etc och ikväll gjorde jag ett äl-test som gav positivt utslag.

Hur kommer det sig när jag inte ska ha ägglossning?!

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Gör ett gravtest och kolla, många får utslag på ältest när de är gravida.

Lycka till!

Åsa sa...

Hej!

Skulle vilja ha din hjälp att bedöma när ÄL egentligen sker i min cykel. Har testat med CB ÄL-test flera gånger innan vi börjat försöka för att ringa in min cykel. Nu är dock verkstan igång :-)

Så här var min cykel:
Ons morgon: negativt ÄL-test
Ons kväll: Känslan av att det "rann till", bekräftades på ons kväll med glad gubbe på ÄL-testet (blå strecket dock inte lika starkt som kontrollstrecket) Sex.
Tors morgon: Fortf glad gubbe(blå strecket dock inte lika starkt som kontrollstrecket och extremt öm på vänster sida. Magen uppsvullen som en ballong hela dagen.
Tors kväll: Fortf glad gubbe(blå strecket nu lika starkt som kontrollstrecket och fortsatt extremt öm på vänster sida. Magen uppsvullen som en ballong.
Fre morgon: Fortf glad gubbe (blå strecket lika starkt som kontrollstrecket) men inte lika öm och uppsvullen. Ömheten och uppsvullnanden avtog sedan helt under fre förmiddag och då slutade jag testa.

När tror du min ÄL var? Jag gissar på natten till fre eller fre morgon, men är det inte konstigt att jag då fick glad gubbe på ÄL-testet på fre morgon? Borde inte det försvinna när det är 12 h kvar till ÄL? Fast det kanske inte gäller när man tagit testet flera dagar i rad? Kan det ligga kvar LH-hormoner som ger positivt utslag trots att ÄL redan varit/sker inom kort?

Vi hade ingen möjlighet att ha sex mer än på ons kväll denna cykel kring ÄL då min pojkvän var bortrest tors-sön. Men det känns ju ändå inte som att vi var helt fel ute, spermierna bör ju kunna leva i 1,5 dygn iaf. Bäst hade naturligtvis sex varit ons, tors och fre men den möjligheten fanns inte.

Stort tack för en extremt bra sida!

Anonym sa...

Hej!
Jag har en fråga jag undrar om du kan svara på. Jag fick ett ma för 2 v sedan, för 3 dagar sedan gjorde jag ett medicinskt avbrytande. Igår 2 dagar efter avbrytandet gjorde jag ett gravtest som var negativt men också ett ältest som var positivt! Gjorde ett nytt idag som också var positivt. Kan jag redan ha ägglossning? Tre dagar efter avbrytandet trots att jag fortfarande blöder?

Mvh :)

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Hej!

Beklagar ditt MA men ärligt talat tror jag inte du har ägglossning än. Det är många tjejer som visar positivt på ältester vid blödningar t ex. Om 2 veckor skulle jag tro att du har äl tidigast. Cykeln för att få en ägglossning är ca 12-16 dagar.
Lycka till!

Anonym sa...

Hej!
Tack för en jättebra sida från en som är ny och vilsen i denna djungel.
Jag har inte haft mens på tre månader, ungefär. Van vid mycket oregelbundna cykler. Gjorde för 3 veckor sedan ett grav.test som visade negativt. Gjorde sedan ett äl-test fyra dagar senare som visade glad gubbe. Ny som jag är i gemet så gjorde jag inget mer äl-test då. Tänkte att okej, nu är det positivt ett par dagar, sen kan jag vänta till nästa cykel. Men ingen mens kom. Väntade i 14 dagar, gjorde äl-test igen bara för att kolla. Test nummer 1 var glad gubbe, liksom följande 5 dagar. Dag 7 var tom ring och idag, dag 8, åter glad gubbe. Jag vet inte riktigt vad som händer.
Hörde att återkommande glad gubbe inom samma cykel kan vara att ägget inte släpper som det ska direkt. Nu vet jag inte om jag haft ihållande gubbe eller om den återkommit. Fortsätter testa varje dag, men är ändå fundersam... Hoppas att du kanske har något tips om vad som pågår.

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Tyvärr har jag väl inget bra svar till dig. Jag skulle föreslå att du ringer en MVC och frågar precis samma sak.

Dock vet jag att ältester kan påvisa graviditet och att vissa tjejer kan visa positiva tester genom hela cykeln.

Bättre svar än så har jag tyvärr inte men jag önskar dig all lycka till!

Jennie sa...

Jag har nu tagit ÄL-test i ett par dagar och jag har kunnat se en stegring (dock har teststrecket aldrig varit lika starkt eller starkare än kontrollstrecket) och nu har stegring gått ner igen...vad betyder detta?
Jag trodde att stegringen varade fram till ÄL och SEN gick ner igen? Är det normalt att det går upp och ner?

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Jodå, du har alldeles rätt! Stegringen varar tills äl och går sedan ner igen.

Däremot kan det vara så att du testar lite tidigt/sent utåfrån din optimala testtid. Jag själv måste testa mellan 11:30-13:30 för att få klara testresultat. Det räcker med en halvtimma skevt så får jag "icke-positiva" resultat.

Du kan pröva med att testa runt lunchtid, då brukar det vara enklast att få klara resultat. Under de första cycklerna kan det vara bra att testa typ 8 - 12 - 16 på dagen för att se när man har bäst resultat på stickorna och sedan hålla sig till den tiden som visade sig bäst.

Lycka till!

Em sa...

Hej igen! Jag mailade i maj o fick bra svar, tack! Nu har min cykel rättat till sig, 29-30 dagar! O jag kan nu känna av min ägglossning, dock har vi inte lyckats plussa än tyvärr! Förra veckan myste vi varje dag, utan söndag. Nu precis fick jag äggl.flytning, dessa som man kan "dra" mellan fingrarna, hur långt som helst.. min fråga är, hade vi behövt mysa nu på morgonen, eller räcker det med ikväll? Hur länge varar själva ägglossningen eg? Om du förstår hur jag menar :) tack igen! Mvh, Em

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Ägglossningsflytningar kan man ha 3-5 dagar innan själva ägglossningen, däremot försvinner de ganska snart efteråt.
Det räcker nog med en gång om dagen ^_^ ni ska orka också ;)

«Äldst ‹Äldre   1 – 200 av 213   Nyare› Senaste»